Elon Musk'un Yapay Zeka Üzerine Değerlendirmeleri

elon musk yapay zeka

Elon Musk'un Yapay Zeka Üzerine Değerlendirmeleri


Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden SpaceX, Tesla Motors ve PayPal'ın kurucusu veya kurusu ortağı Elon Musk'un yapay zeka dünyanın sonunu getirecek açıklamalarının yankıları devam ediyor.

Aslında Elon Musk Neuralink adlı bir şirket kurarak bu şirketin tamamen yapay zeka üzerine çalışacağını açıkladı. Nihai amacının insan beyin sinir ağlarına eşdeğer bir yapıya sahip olacak bilgisayar teknolojisi geliştirmek olduğunu söylüyor.

Peki hem yapay zeka dünyanın sonunu getirecek deyip bu alanda dev yatırımlar yapmak çelişki değil mi? Aslında Elon Musk'un biraz daha dert ettiği konu geliştirilecek yapay zeka teknolojisinin silah sanayinde kullanılması. Nasıl ki fizik,kimya,biyoloji alanında ki gelişmeler atom ve nükleer bombaları, biyolojik silahları beraberinde getirdiyse yapay zeka alanın da ki gelişmelerin robotik silahları geliştireceği insansız ölüm makinelerini geliştireceğini veya yenilerinin yapılacağının olası olması.

BM nezdinde de yapay zeka ile geliştirilecek silahların engellemesini isteyen Elon Musk yapay zekanın kontrol altına alınması isteminde oldukça kararlı.

Bakalım ilerleyen günlerde bu konuda de gibi adımlar atılacak.

Yorumlar