Makale Yazarak Para Kazanmak Hakkında Güncel Bilgi

makale yazarak nasıl para kazanılır

Makale Yazarak Para Kazanmak Hakkında Güncel Bilgi


İnternet'te bir çok forum da Makale Yazarak Para Kazanma Hakkında yazılarak yazılmakta, bilgiler verilmekte. Elbette bilgi kirliliği de yaşanıyor. Bizler de İnternet'ten makale yazılara nasıl para kazanıldığını ve kazanılacağı hakkında bilgi verelim istedik.

Öncelikle makale yazarak para kazanma hakkında oluşan inançsızlığı girelim. Makale yazarak para kazanabilirsiniz bu doğru. Peki nasıl?

İlk olarak neden makale yazılmasına ihtiyaç hissedildiğini kısaca açıklayalım. Bildiğiniz üzere siteleri ziyaret eden ziyaretçilerin çoğu arama motorları (google, yandex vs.) aracılığı ile bunu yapmaktadır. Siteler de arama motorlarında daha çok ve daha yukarılarda görünmek için aranan belli kelimelerde çalışma yaptırmaktalar. Örneğin biz teknoloji üzerine yayın yapıyor ise teknoloji üzerine bizim sitemizin adının geçtiği makalelere ihtiyaç duyarız. Bu makaleleri ya kendi sitemiz üzerinden ya da arama motorlarında üst sıralarda olan alternatif siteler üzerinde yayınlatırız, yayınlanmasını isteriz. Eğer bu çalışmayı kendimiz yapmıyor ise ücret ödemek zorundayız.
Özgün makale yazma işi zahmetli ve zaman alan bir çalışma olduğu için genellikle de site sahipleri bunu kendileri yapmazlar. Webmaster siteleri gibi site seo çalışması yapacak insanlara ulaşarak hangi kelime üzerine kaç kelimeden oluşmasını istedikleri makalelerin siparişlerini verirler. Seolar ise bu makaleleri çalıştırdıkları makale yazarlarına söyler ve belli bir süre içerisinde makaleleri yazmalarını isterler. Makale yazarları para karşılı bu makaleleri yazarlar.

MAKALE YAZARAK NE KADAR KAZANABİLİRİM


Makale yazarak yazdığınız makalelerin sayısına göre ücret alırsınız. Ortalama 100 kelimeye 1 TL ödeme alırsınız. Eğer site sahibi ile direkt olarak anlaşıyorsanız kendi makale yazma fiyatınızı da verebilirsiniz. Fakat seo çalışması yapanlardan işi alıyorsanız ücretiniz 100 kelimeye 1 TL olması muhtemeldir. 

MAKALELERİ KOPYA YAPIŞTIR İLE YAZABİLİR MİYİM


Kısaca hayır diyelim. Makaleler %100 özgün olmalı. Eğer kopya yapıştır yazarsanız bu özgünlük testinde çıkacak ve ücret alamazsınız. Bunu tekrarlamanız durumunda yeni makale yazarlığı işleri de alamayabilirsiniz.

MAKALE YAZDIĞIMDA ÜCRETİMİ NE ZAMAN ALIRIM


Makaleye yazarak kazandığınız ücreti ya direkt makaleyi teslim ettiğimiz anda ya da belli bir sürenin sonunda alabilirsiniz. Eğer teslimat anında ücreti almıyorsanız karşılıklı güven ilişkinize kalıyor gerisi. Bazı makale işverenleri ücreti peşin bile verebilmektedir. Dediğimiz gibi güven ilişkiniz varsa ya siz bekler sonra ücret alırsınız ya da işi veren önceden ücretinizi hesabınıza yatırır.

Yorumlar