Nasıl Blog Sayfası Açılır

blog sayfası açmak

Blog sayfası mı açmak istiyorsun? O zaman dikkatli bir şekilde yazımızı okumalısın.

ayrıntılı blog sayfası açmak

İlk olarak belirtmeliyiz ki blog sayfası açmak için bir çok alternatife sahipsin. Biz şimdi ücretsiz blog açma seçeneklerini inceleyecek, bu konuda başlangıç için bazı fikirler vereceğiz.

Blog Siteleri Neler?



blog siteleri

Aslında seçeneğiniz çok. Blogger, Tumblr, WordPress, Scoop, ResearchGate, Medium ve Gazete Bloglarını başlıca sayabiliriz.

Peki Hangi Blog Sitesini Seçmeliyim?


tüm blog açma siteleri


Blog sitesi açarken her ne kadar teknik bilginizin çok iyi olması gerekmiyorsa da eğer profesyonel bir çalışma ortaya çıkarmak istiyorsanız HTML gibi İnternet programlama bilginiz olması bir nevi zorunluluktur. Tabi HTML sadece bir örnekti CSS, JavaScript ile uzar gider bu liste. Konumuza dönecek olursak amatör bir çalışma ortaya çıkarmak isteyen çok zorlanmadan ürettikleri içerikleri blog sitesinin gösterdiği yol ile kolaylıkla yükleyebilir, paylaşabilir.

Öncesinde çok daha karışık olan blog sistemleri gelişen teknoloji ve İnternet ile birlikte daha kolay bir hal almıştır. Site dilleri Türkçeleştirilmiş, yeni üyeler için yardımcı kılavuzlar hazırlanmıştır. Artan blog kullanıcı sayısı sayesinde de büyük bir soru/çözüm havuzu oluşmuştur. Hemen her konuda karşılaşılan sorunu araştırarak çözmek mümkün. 


en iyi blog açma sitesi hangisi


Bu blog siteleri arasında ise bizim açımızdan iki blog sitesi öne çıkmaktadır. Bunlar Blogger ve WordPress. En çok tercih edilen bu iki blog adresi ücretsiz ve Türkçe olmasının yanında kullanımı oldukça kolaydır.

Blogger Google ürünü olması dolayısı ile daha güçlü bir alt yapıya sahip. Sağlam güncellemeler ile sorun yaşamanız çok düşük bir ihtimal. Google'nin Blogger kullanıcıları için belirli bir data (veri) alanı sunmaktadır. Yani blogunuza fotoğraf ve video ekleyebilirsiniz. Belli bir süreden sonra hafıza dolacaktır. Daha fazla hafıza için ücret ödemek zorundasınız. Fakat videolarınız YouTube yükleyerek, videoyu blogunuz da paylaşmanız mümkün. Bu şekilde çokça yer kaplayan videolardan kurtulabilirsiniz. Bu şekilde çok uzun bir süre bu hafızanın site yeteceğinizi düşünüyoruz. Zaten amatör bir blogger veya çoğunlukla metin paylaşıyorsanız hafızanın dolması zor.
WordPress'e oranla kullanımı daha kolay olması, güncelleme desteğinin daha fazla olması, arama motorlarında görünme yüksekliğinin daha fazla olması vs. sebeplerden ötürü bizim tercihimiz Blogger dan yana. Bir kaç başlık altında Blogger ile ilgili ayrıntıları paylaşmaya devam edelim.

Blogger Temaları


 Blogger tema desteği bakımından en iyi blog sitesi diyebiliriz. İlk blog sayfanızı açtığınız da gelen otomatik olarak gelen hazır blog temalarının yanı sıra İnternet de ücretli ve ücretsiz binlerce tema bulabilirsiniz. Çok basit bir işlemle sizin için en uygun temayı indirebilir veya satın alabilirsiniz. Edindiğiniz temayı blogunuzu saniyeler için ekleyebilirsiniz. Sitenizin türüne göre seçeceğiniz temayı daha sonra biraz düzenlemeniz gerekebilir. Bir çok tema düzenleme işlemi her hangi bir programlama bilgisi gerektirmezken, gereksinim duyulan temalarda biraz araştırma ya da destek alarak sorunu aşabilirsiniz.

Blogumu Başka Bir Alan Adına Yönlendirebilir Miyim?


Evet açmış olduğunuz blogu başka bir alan adına yönlendirebilir. Artık yönlendirdiğiniz alan adı kullanabilirsiniz. Oldukça kısa ve basit bir işlemle bunu gerçekleştirmeniz mümkün. Fakat belirtelim ki alan adı için ücret ödemelisiniz. Alan adını alan adı sağlayıcı şirketler aracılığı ile satın alabilirsiniz.

Bloguma Başka Bir Yönetici Veya Yazar Ekleyebilir Miyim?


Evet blog sayfanıza başka bir yönetici veya yazar ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz yönetici blog sayfasında sizinle aynı yetkilere sahip olurken, yazar sadece içerik ekleme yetkisine sahip olmakta.

Blogger Blog Arama Motorlarında Görünür Mü?


Özgün içerik ürettiğiniz sürece blogunuz arama motorlarında görünecektir. Zaten Google ürünü olan Blogger alt yapısını kullanan bir blogun arama motorlarında görünmemesi düşünülemezdi. Burada tüm iş size kalıyor. Eğer özgün ve düzenli içeri üretirseniz arama motorlarında görünecek ve üst sıralara çıkacaksınız.

Blogumdan Para Kazanabilir Miyim?


Sitemden para kazanabilir miyim? Diyenlerde vardır. Kafa karışıklığı olmaması açısından iki soruyu da belirtmiş olalım. Evet blogunuz dan veya sitenizden para kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken blogunuza yeterince özen göstermek. Kopya içerik üretmemek.

Blogger Bloguma Reklam Alabilir Miyim?


Arama motorlarında ki sorgularda siteme reklam alabilir miyim diye de sorulmaktadır. Şimdi biz bu iki sorguya da tek cevap verelim. Evet eğer yeterince özgün içerik üretirseniz reklam alabilirsiniz. Google AdSense den reklam alabileceğiniz gibi farklı reklam verenlerden veya reklam sağlayıcı sitelerden reklam alabilirsiniz.

Google AdSense Reklam Alma


Eğer bir Blogger kullanıcı iseniz AdSense reklamları almanız çok kolay. Blog sayfanızı ilk açtığınız da solda kazançlar menüsünü göreceksiniz. Bu AdSense ye giriş sayfanız. Ama önce yerine getirmeniz gereken bazı şartlar var. Öncelikle sitenizde özgün içerikler üretmeniz ve bu üretimin düzenli bir hal alması. Sürekli olarak ürettiğiniz içerikler bir süre blogunuzu arama motorlarında üst sıralara taşıyacaktır ve ziyaretçi çekecektir. Yeterince içerik girip ziyaterçi çektiğinizi düşünüoyrsanız kazançlar bölmesinden veya arama motoruna Google AdSense yazarak girdiğiniz AdSense sitesine başvurabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi ve blog adresinizi girdikten sonra başvurunuzu tamamlayın. Google AdSense yetkilileri blogunuzu inceleyecek ve başvurunuza cevap verecektir. Eğer cevap olumlu ise blog sayfanız da sizin belirleyeceğiniz alanlar da reklam yayını başlayacaktır.

Google AdSense Para Çekme


Google AdSense reklam yayıncısı iseniz size gösterilen para sınırına ulaştıktan sonra para çekme talimatı verebilirsiniz. Öncesinde Google sizin bilgilerinizi doğrulamak için vermiş olduğunuz adrese posta ile bir Pin göndermekte. Size gelen bu Pin kodunu Google AdSense sitesine girerek bilgileriniz onayladıktan sonra kazanmış olduğunu reklam geliri banka hesabınıza yatacaktır.

Yorumlar