Yapay Zeka Nedir?

yapay zeka nedir

Yapay Zeka Nedir?


Yapay zeka konusuna giriş yaparken ilk olarak Yapay Zeka nedir? Sorusuna cevap vermek istedim. Doğrusu ismini çok duysam da bir türlü ayrıntılarını inceleyemediğim yapay zeka konusu son günler de daha fazla ilgilimi çekmesi ile artık yapak zekayı araştırmanın zamanı geldi dedim. Yapay zeka konusu üzerine iyice durmak istiyorum. Öğrendiklerimi sizinle paylaşağım, bu şekilde birlikte yapak zekayı daha iyi kavrayacağımıza inanıyorum.

Yapay zeka denilince elbette aklıma ilk gelen robotlar oluyor. Haksız da sayılmayız şuan için daha çok robot teknolojisin de yapak zeka kullanılıyor ve konusu robotların tek başlarına bağımsız olarak yaptıkları ile geçiyor. Ve tabi İngiliz fizikçi Stephen Hawking'in yapay zeka dünyanın sonunu getirecek, robotlar dünyayı ele geçirecek ve insanlığı yok edecek haberlerini de görmüş olabilirsiniz. Bu hali ile her kesin aklında az çok, yanlış veya doğru bir yapay zeka bilgisi oluşmuştur.

Sözlük anlamı ile de kendi başlarına insanlar gibi davranışlar sergileyebilen makinelerdir diyebiliriz.

Yapay zeka üzerine ilk çalışmaları yapanlar her ne kadar Mc Culloch ve Pitts olsa da yapay zekanın isim babası Mc Carthy'dir. Bu isim 1956 yılında Minsky, Shannon, Rochester ve Mc Carthy tarafından yapay zeka çalışmaları sırasında Mc Carthy tarafından ortaya atılmıştır.

Yapay zeka konusunun çok çok kısa ön bilgisini şimdilik böyle verelim. İlerleyen zamanlar da yapay zeka konusun da yapılan çalışmaları, gelişmeleri ve haberleri ayrıntılı olarak zaten vereceğiz.

Yorumlar