YouTuber Olmak

nasıl youtuber olunur

Nasıl YouTuber Olunur? YouTuber Ne Yapar? YouTuber Ne Kadar Kazanır?


Günlük yaşantımızın her alanında duyduğumuz YouTuber kavramına değinmek, YouTuber olmak isteyenlere yol göstermek amacı ile bir yazı yazmak istedik. Nasıl YouTuber olunacağına, YouTuber'ların neler yaptığına, YouTuber'ların ne kadar para kazandığına vs. konulara değinmek istiyoruz.

YouTube ve Para Kazanma


YouTube den para kazanma olayı çok eski zamanlara dayanmıyor. Her şey Google'nin YouTube adlı video paylaşım sitesini sayın alması ile başladı. Google YouTube satın aldıktan sonra video paylaşım sitesinde AdSense reklamlarını yayınlamaya başladı ve YouTube video yükleyen ve yükseldikleri videoların belirli bir sayıdan fazla izlenmeye ulaşan kullanıcıları ile gelir ortaklığına gitti. Yani videoları izlenen kullanıcılara belirli bir kazanç getirmeye başladı. Elbette paranın olduğu her yerde olduğu gibi burada da rekabet oluştu ve kazancı arttırmanın yolları aranmaya başladı. YouTube video yüklemenin artması ve bu işten daha fazla para kazanma isteği profesyonelleşmeye gitti bunun ile birlikte YouTuber'lık doğmuş oldu. Dünyanın bir çok yerinde on binlerce YouTuber her gün videolar çekmekte, abone kazanmaya ve videolarını beğendirmeye çalışmaktadır. Milyonlarca dolar kazanan bir çok YouTuber bulunmakta.
nasıl youtubeden para kazanabilirim


Nasıl YouTuber Olunur?


YouTuber olmak için öncelikle YouTube üye olmalısınız. Şimdi ise yapmanız gereken ne üzerine video çekeceğiniz. Hemen hemen her konuda video çekilmiş olan YouTube de önce çıkmak, fark edilmek için ya hiç veya çok az video çekilmiş bir konu belirlemeli veyahut diğer video çekenlerin arasından sıyrılarak öne çıkmalısınız. Yoksa istediğiniz kazancı elde edemez, bir süre sonra hevesiniz kaçar ve bu işi bırakırsınız. Tabi hemen pes etmemekte önemli. İstikrarlı olmalı, sabırlı davranmalısınız. Bir süre sonra mutlaka hayalinizde ki abone ve izlenme sayısına ulaşacaksınız.

YouTube Para Kazanma


YouTube üye olup video yüksedikten sonra ayarlarınızdan gelir ortaklığını aktif hale getirmeniz gerekiyor. Para kazanmaya başlamak için ise kanalınızda ki videoların toplamının 10 bin izlenmeyi geçmesi gerekiyor. Daha sonra AdSense ayarlarınızı yapabilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz. Tabi videolarınızın özgün olması, telif haklarını ihlal etmemesi de önemli. Başkalarının videolarını indirip yükleyerek para kazanmayacağınızı belirtelim.

Yorumlar